"Ми не можемо мати найдорожчу в Європі зелену енергію" - Шмигаль

"Ми не можемо мати найдорожчу в Європі зелену енергію" - Шмигаль

Фото: УНІАН

Їм вдалося "максимально зблизити" свої позиції.

В умовах енергетичної кризи Україна не може собі дозволити мати найдорожчу "зелену" енергію в Європі. Навпаки чиста енергія в Україні повинна розвиватися та поступово переходити до ринкових умов. 

Про це 14 травня заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на зустрічі з інвесторами, які працюють у сфері відновлювальної енергетики.

Під час зустрічі сторони, зокрема, обговорили проєкт Меморандуму про взаєморозуміння стосовно врегулювання проблемних питань у сфері відновлюваної енергетики в Україні. Глава уряду наголосив, що чиста енергія в країні повинна рости, розвиватися й поступово переходити до ринкових умов.

"Питання в ціні. Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі зелену енергію. Ми всі в одному човні. Не може бути такого, що країна втрачає, бюджет втрачає, а ми платимо підвищену ціну за зелену енергетику. Ми не хочемо обмежувати інвестиції, ми хочемо розуміти вартість цієї енергії. Це відповідально перед країною", - сказав Денис Шмигаль.

Як зазначається, сторонам "вдалося максимально зблизити" позиції уряду, Мінекоенергії і виробників відновлюваної енергії. Було домовлено, зокрема, доопрацювати меморандум і вже 18 травня планується провести підсумкову зустріч і обговорення фінальної версії документа.

Напередодні повідомлялося, що потужність генерації українських державних атомних електростанцій впала до історично низького показника 7,41 тис МВт. Це становить всього 53% від загальної визначеної потужності АЕС 13,84 тис. МВт. 

Експерти вважають, що зміна енергобалансу може призвести до здорожчання електроенергії

Експерти вважають, що зміна енергобалансу може призвести до здорожчання електроенергії

Повʼязані теми:

Наступна публікація