Милованов назвав дві умови для створення прозорого ринку землі в Україні

Милованов назвав дві умови для створення прозорого ринку землі в Україні

Фото: УНІАН

Мораторій на продаж землі планують скасувати через рік.

Задля запуску прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення в Україні потрібно зрозуміти, хто контролює ці землі та хто є кінцевими власниками.

Про це в ефірі програми "Право на владу" в ефірі телеканалу "1+1" сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Ринок землі є сьогодні. Він не є прозорим. Він є для тих, хто має доступ, гроші. Тобто юристів, схеми певні. Не йдеться про створення ринку. Ідеться про створення прозорого ринку нарешті. Потрібно дві речі забезпечити. Перше - потрібно зрозуміти, хто є кінцевими власниками. Знаємо, що є тіньовий чи напівлегальний ринок оренди. Ми не знаємо, хто є кінцевим власником. Чому це важливо? Наприклад, є велика чи мала компанія, яка взяла в оренду в різних людей 5 тисяч чи 200, чи 300 тисяч гектарів. Ця компанія українська. Але власники - може бути така ж компанія і з такою ж назвою не українська. І гроші нібито українські, а, можливо, ця компанія позичила гроші, а, можливо, вона винна комусь. Хто контролює цю компанію, ми насправді не знаємо. І це потрібно з'ясувати, тому що країна перебуває в стані війни. Тому важливо дізнатися, хто є вже сьогодні справжніми людьми, які контролюють землю в Україні. І прозорий ринок землі дозволить це зробити", - сказав Милованов.

Хто контролює землю в Україні?

Хто контролює землю в Україні? Міністр розвитку економіки Тимофій Милованов стверджує, що й в уряді цього не знають. Ринок землі вже фактично існує, каже міністр. Тож зараз йдеться про створення прозорого ринку. Треба зрозуміти, хто є кінцевими власниками. Вивід землі з системи оренди – це вивід з тіні, щоби з’ясувати, хто насправді володіє нею в Україні. Детальніше про плани уряду - дивіться у відео.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 19 вересня 2019 р.

Уряд також планує під час запуску ринку землі запустити систему моніторингу чи перевірки покупців та продавців землі.

Детально про плани влади щодо запуску ринку землі в Україні від 1 жовтня 2020 року, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Уряд планує запустити ринок землі вже з 1 жовтня 2020 року

Уряд планує запустити ринок землі вже з 1 жовтня 2020 року

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація