Милованов спрогнозував, які галузі стануть найбільш пріоритетними для інвестицій

Милованов спрогнозував, які галузі стануть найбільш пріоритетними для інвестицій

Фото: УНІАН

Також міністр назвав приблизні цифри залучень до галузей.

Найпріоритетнішими галузями української економіки є IT та аграрний сектори, енергетика, фармацевтика, а також інфраструктура.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов під час презентації стратегії економічного зростання України.

"Дуже важливо, що є внутрішні інвестиції і зовнішні. Для того, щоби були внутрішні інвестиції, необхідно провести судову реформу і захистити права власності. Підняти довіру і до банківської системи і до економіки. У які галузі, я сподіваюся, воно піде? Я думаю, що пріоритет у нас буде - айті, агро, інфраструктура й енергетика. Але в промисловості є високотехнологічні, такі як харчова, космічна, там теж будуть інвестиції. Фармацевтика також, я б виділив як галузь, в які, ми очікуємо, прийдуть інвестиції", - наголосив він.

За словами Милованова, зокрема, в технопарки зайдуть 5 мільярдів.

"Ми думаємо, 5 або більше може зайти в промисловість. В агро теж схожі цифри. В енергетику - залежить від рівня проєктів. Інфраструктура так само. Тому що "Укрзалізниця" потребує достатньо високих інвестицій", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр Милованов розповів, скільки Україні треба років і грошей, щоб наздогнати сусідів. Рівень зношеності основних фондів в Україні найбільший, якщо порівнювати з сусідніми країнами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація