Мінфін направив проект бюджету до другого читання до парламенту

Мінфін направив проект бюджету до другого читання до парламенту

Фото: Національний банк України

Його можуть розглянути вже цього тижня.

Міністерство фінансів України доопрацювало та направило до парламенту для другого читання проект державного бюджету на 2019 рік.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Вчасне прийняття цього фіскально відповідального бюджету – це важливий крок для забезпечення фінансової макростабільності та закладення фундаменту для подальшого економічного розвитку. Ми повинні забезпечити фіскальну стійкість з огляду на 417 млрд грн запланованих на 2019 рік виплат з обслуговування та погашення державних запозичень. При цьому головний фінансовий закон країни має відповідати запитам українців на соціальний захист, безпеку та оборону, а також враховувати впровадження важливих системних реформ. Проект бюджету збалансовує ці очікування", - заявила виконувачка обов’язків міністра фінансів Оксана Маркарова.

Зазначається, що Мінфін переглянув видатки у таких сферах як оборона, соціальний захист, охорона здоров’я, освіта та розвиток дорожньої інфраструктури. Напередодні змінений бюджет затвердив і Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко раніше заявляв, що не підпише ухвалений у майбутньому Верховною Радою закон "Про державний бюджет України на 2019 рік", якщо там буде передбачено недостатньо коштів для монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги.

Видатки бюджету: які програми найбільше недофінансовує держава

Видатки бюджету: які програми найбільше недофінансовує держава

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація