Мінфін представив новий склад наглядової ради націоналізованого "ПриватБанку"

Мінфін представив новий склад наглядової ради націоналізованого "ПриватБанку"

Фото: ПриватБанк

До складу наглядової ради увійшли 7 осіб.

Міністерство фінансів представило новий склад наглядової ради націоналізованого "ПриватБанку".

Як повідомив очільник міністерства Олександр Данилюк, до складу ради увійшли семеро фахівців.

"Дуже важливо, щоб банк зберіг свої конкурентні переваги... Для цього необхідно, щоб банком, незалежно від того, хто є його власником, керував професійний менеджмент і наглядова рада", - заявив він.

За словами Данилюка, членами наглядової ради стали керівний директор Європейського банку реконструкції та розвитку у Східній Європі Франсіс Маліж, заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов, керівний партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта, фінансист, автор реформи фінсектору в Ірландії Стівен Сіліг, уповноважений з перспективних проектів "Нафтогазу" Сергій Алексєєнко, фінансист і автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Анкчакоча.

Нагадаємо, рішення про націоналізацію одного із найбільших українських банків ухвалили у неділю, 18 грудня. Держава відтепер володіє усіма 100% акцій. Вона ж в особі Міністерства фінансів гарантує збереження коштів клієнтів. Для їхнього захисту президент України Петро Порошенко подав до парламенту законопроект про додаткові гарантії вкладникам "ПриватБанку".

20 грудня Верховна Рада ухвалила закон, який гарантує вкладникам "ПриватБанку" повернення 100% вкладів, як і в "Ощадбанку", а не обмежує 200 тис. грн, як в інших банках.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація