Міністр фінансів назвав "маніпуляціями" заяви Степанова щодо додаткових грошей медикам

Міністр фінансів назвав "маніпуляціями" заяви Степанова щодо додаткових грошей медикам

Фото: Associated Press

Сергій Марченко пояснив, чому не виділили більше грошей на медицину.

Ухвалений державний бюджет на 2021 рік передбачає зростання зарплат медиків на 30%. Але пропозицію міністра охорони здоров'я Максима Степанова про виділення 300 млрд гривень медичній галузі не було підтримано.

Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі "Україна 24".

Голова Мінфіну пояснив, якби було підтримано рішення очільника МОЗу, то кошти на медицину, довелося б покривати іншими галузями й "урізати" фінансування їм. Водночас Марченко заявив, що, на його думку, під час пандемії виокремлювати саме медичну галузь — неправильно.

"У нас в уряді багато міністрів. Не можна в період пандемії маніпулювати цими речами й заявляти, що ця сфера повинна бути пріоритетною. Бо якби ми прийняли пропозицію Степанова, то довелося б десь забирати ці гроші — можливо, у працівників освіти, можливо, у пенсіонерів, а ми цього дозволити не можемо. Водночас ми гарантуємо зростання зарплат медиків на 30%, бюджет на медицину зріс на 50 млрд у порівнянні з 2019-м, а в порівнянні з 2020 роком — на 36 млрд. Це ми забезпечимо", – сказав Марченко.

Нагадаємо, Верховна Рада України 15 грудня у другому читанні та загалом ухвалила державний бюджет на наступний 2021 рік. "За" відповідне рішення на засіданні проголосувало 289 депутатів.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація