Міністр інфраструктури розповів про ціни на залізничні квитки та вантажні перевезення в 2017 році

Міністр інфраструктури розповів про ціни на залізничні квитки та вантажні перевезення в 2017 році

Фото: УНІАН

В Україні можуть з'явитися приватні залізничні перевезення пасажирів.

У 2017 році Міністерство інфраструктури не планує підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення залізницею.

Про це в інтерв'ю УНІАН запевнив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Я не бачу підстав для перегляду залізничних тарифів наступного року. Ми домовилися, що це останнє підвищення вантажних тарифів цього року, що згенерувало додаткові кошти для компанії. Таке підвищення може бути тільки після очищення всієї компанії, тоді, коли ми зрозуміємо, що на 100% механізм роботи прозорий та ефективний і відсутня корупція. Тільки за таких умов ми зможемо довести ринку, що тарифи є досить низькими і потребують перегляду, поки ж цього немає", – сказав Омелян.

Ціни на пасажирські квитки також "заморозять".

"Але питання в тому, чи ми хочемо їхати в старих вагонах, як зараз, або в таких, які існують в Європі. Якщо ми хочемо такі ж поїзди, які курсують в Європі, то, відповідно, вони коштують так, як в Європі", – підкреслив Омелян.

У жовтні до Верховної Ради внесуть законопроект, яким буде передбачено, що на українській залізниці матимуть право працювати приватні перевізники. Конкуренція з державною "Укрзалізницею" має сприяти зменшенню вартості квитків, переконаний міністр.

"Я знаю, що деякі українські та іноземні компанії розглядають потенційну можливість виходу нових приватних поїздів на український ринок, і ясна річ, що буде конкуренція, якщо ми відкриваємо цей ринок, особливо в преміум-сегменті. Якщо закон (про залізничний транспорт) буде проголосований уже в цьому році, то вже наступного року це можна здійснити", – уточнив Омелян.

Нагадаємо, 30 квітня "Укрзалізниця" підвищила тариф на вантажні перевезення залізничним транспортом на 15%. Планували це зробити ще від 1 січня. Інше заплановане підвищення в 2016 році від 1 липня так і не відбулося – промислові підприємства поскаржилися до уряду.

Раніше Омелян сказав, що в поїздах замінять подушки "на пір'ї", встановлять ролети на вікнах та пообіцяв Wi-Fi.

Повʼязані теми:

Наступна публікація