Монетизація субсидій. Українцям виплатили майже 4 мільярди гривень

Монетизація субсидій. Українцям виплатили майже 4 мільярди гривень

Фото: УНІАН

Виплати готівкою почали 12 березня.

За тиждень українцям на оплату житлово-комунальних послуг виплатили готівкою 3,9 мільярда гривень, повідомив на селекторній нараді віце-прем'єр Павло Розенко.

"Загальна сума нарахованих готівкою субсидій становить майже 5,7 мільярда гривень. Уже виплачено 900 мільйонів "живих" коштів через систему "Ощадбанку". Через Пенсійний фонд – 3 мільярди гривень", - сказав Розенко.

Для виплати грошових субсидій  у систему "Ощадбанку" бюджету перерахували 1,7 мільярда гривень, у Пенсійний фонд – майже 4 мільярди. Залишки, які залишилися на рахунках установ, виплатять до кінця березня, сказав віце-прем’єр.

Через систему "Ощадбанку" у січні житлову субсидію у безготівковій формі отримали чотири тисяч домогосподарств, у лютому – 53,2 тисячі отримувачів, у березні – 3,4 мільйона господарств.

В уряді від монетизації субсидій відмовлятися не планують, заявив Розенко. Натомість планують спростити систему перепризначення субсидій на новий термін.

Нагадаємо, монетизація субсидій почалася 4 березня, коли кошти почали нараховувати на картку. Із 12 березня гроші видають готівкою. У Міністерстві соціальної політики розповіли, що найбільша виплата субсидії може становити 24 тисячі гривень.

Субсидії по-новому: які зміни чекають на українців, які претендують на соціальну допомогу

Субсидії по-новому: які зміни чекають на українців, які претендують на соціальну допомогу

Повʼязані теми:

Наступна публікація