Монетизація субсидій. Як заощадливі українці можуть отримати до 700 гривень

Монетизація субсидій. Як заощадливі українці можуть отримати до 700 гривень

Фото: УНІАН

Заяви потрібно буде подати до 1 вересня.

В Україні другий рік поспіль будуть монетизувати зекономлені субсидії. Щоправда, це стосується лише тих громадян, які мають індивідуальне опалення, лічильники та опалюють житло газом чи електроенергією.

Відповідні заяви про грошові компенсації потрібно подати до 1 вересня до управління соцзахисту. Про це повідомляє teplo.gov.ua.

Як і торік, під монетизацію підпадають зекономлені 150 кіловат електроенергії чи 100 кубометрів газу. Саме їхню (лише те, що зекономили) вартість і компенсують.

До 1 липня підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді надали підрозділам з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відстежити у своїй платіжці або ж можна звернутися до постачальника газу чи електроенергії.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, або у відділеннях "Укрпошти", субсидіант здійснює самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. При цьому в містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача.

Фото: teplo.gov.ua

Нагадаємо, виплата "живих" грошей у рамках проекту з монетизації частини зекономлених субсидій здійснюється цьогоріч удруге. Це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій. Торік грошову винагороду за зекономлені енергоресурси отримали 1 мільйон 755 тисяч українських родин.

Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики відповів на запитання щодо субсидій

Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики відповів на запитання щодо субсидій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація