МОЗ отримає додаткові 6,5 млрд гривень для закупівлі вакцин проти COVID-19

МОЗ отримає додаткові 6,5 млрд гривень для закупівлі вакцин проти COVID-19

Фото: Associated Press

На закупівлю вакцин у Держбюджеті було закладено 4 млрд гривень, за які Україна вже придбала препарати.

Додаткові 6,5 млрд грн для закупівлі вакцин від коронавірусу будуть тимчасово переведені з четвертого кварталу Програми медичних гарантій.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

"Ще пів року тому, під час формування Держбюджету, ми наполягали закласти 15,1 млрд грн на закупівлю вакцин. У результаті нам виділили лише 4 млрд грн, за які ми вже придбали препарати. Сьогодні, щоб проплатити наступні законтрактовані вакцини, потрібно 6,5 млрд грн", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами міністра, щоб не вносити зміни до Держбюджету і не втрачати час, вирішили тимчасово перевести цю суму з четвертого кварталу Програми медичних гарантій на закупівлю вакцин.

"Згідно з нашою постановою, Міністерство фінансів протягом 3 місяців має зобов'язання повернути відповідну суму назад", - зазначив Степанов.

Нагадаємо, що станом на 13 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 388 401 особу. 

Від 13 квітня в Україні уперше щеплюватимуть китайською вакциною CoronaVac. Розвозити препарат регіонами почали напередодні, коли завершили всі лабораторні дослідження. Цю вакцину отримають поліцейські, а також маломобільні групи населення й особи, що за ними доглядають. Крім того - її колотимуть олімпійцям, паралімпійцям і вчителям, що братимуть безпосередню участь у ЗНО. 

Також цього тижня до України мають надійти 117 тисяч доз вакцини від коронавірусу компаній Pfizer/BioNTech. Поставка препарату очікується в межах ініціативи COVAX. 

Новини України: розпочали вакцинацію від COVID-19 маломобільних  групи населення

Новини України: розпочали вакцинацію від COVID-19 маломобільних  групи населення

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація