МВФ відреагував на звільнення Смолія: від незалежності НБУ залежить підтримка України

МВФ відреагував на звільнення Смолія: від незалежності НБУ залежить підтримка України

Фото: УНІАН

Там відзначили здобутки Нацбанку під керівництвом Смолія.

Міжнародний валютний фонд відреагував на звільнення голови Нацбанку Якова Смолія: очікує, аби наступник також забезпечив незалежність НБУ. 

Про це повідомляє пресслужба фінустанови, передає УНІАН.

"Ми зауважили заяву про звільнення, подану головою НБУ Смолієм. Під його керівництвом, в Україні будо досягнуто істотних звершень у забезпеченні цінової стабільності, що наочно продемонструвало ключову роль незалежного центрального банку у сучасній макроекономічній політиці", - відзначили там здобутки Смолія.

"Саме тому незалежність НБУ перебуває в центрі програми, що підтримується МВФ, і ця незалежність має бути забезпечена і наступником голови", - йдеться у повідомленні.

  • Голова Нацбанку Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск". "Своєю відставкою я прагну застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні", - заявив він.
  • Правління НБУ розділяє перестороги Смолія і закликало владу дати банку змогу виконувати функції, покладені на них Конституцією. 
  • В Офісі президента відреагували і заявили, що дискусії щодо діяльності НБУ "мають бути позбавлені політичного забарвлення". 
  • Посли країн "Великої сімки" попередили про можливу загрозу підтримці українських реформ.

Голова Нацбанку звільняється з посади через "систематичний політичний тиск"

Голова Нацбанку звільняється з посади через "систематичний політичний тиск"

Повʼязані теми:

Наступна публікація