На 93% акцій "Укртелекому" наклали арешт через борги перед "Ощадбанком"

На 93% акцій "Укртелекому" наклали арешт через борги перед "Ощадбанком"

Фото: УНІАН

Судові процедури тривали майже два роки.

Виконавча служба наклала арешт на майже 93% акцій Укртелекому за борги ТОВ "ЕСУ" (власник пакета акцій Укртелекому) перед Ощадбанком.

Про це повідомили в пресслужбі банку.

"У встановлені проспектом емісії строки ТОВ "ЕСУ" не здійснило погашення облігацій та не сплатило нарахований купонний дохід, у зв’язку з чим Ощадбанк стягнув заборгованість у судовому порядку", - йдеться в повідомленні.

Судові процедури тривали майже два роки. "При цьому ТОВ "ЕСУ" намагалось у судовому порядку отримати розстрочку виконання рішень судів, однак Верховний Суд визнав обґрунтованою позицію Ощадбанку, і розстрочку було скасовано", - розповіли в Ощадбанку.

Арештовані акції Укртелекому мають бути продані в процедурі виконавчого провадження з прилюдних торгів для погашення боргів ТОВ "ЕСУ" перед банком у розмірі майже 1,8 мільярда гривень.

Раніше Ощадбанк відстояв у Верховному Суді позицію у спорі з Укртелекомом щодо розірвання договору купівлі-продажу облігацій - заборгованість за ними становила майже 1,5 мільярда гривень.

Угода про передачу "Укртелекому" облігацій "Ощадбанку" на суму 1,1 мільярда гривень була підписана у вересні 2015 року. "Укртелеком" зобов'язався оплатити передачу до 15 березня 2017 року. Але для того, аби не виконувати умови контракту, компанія подала позов про розірвання договору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація