На базі "ПриватБанку" розроблять єдину систему для перевірки бюджетних виплат

На базі "ПриватБанку" розроблять єдину систему для перевірки бюджетних виплат

Фото: Reuters

Фінустанова підписала меморандум про співпрацю з Міністерством фінансів.

В Україні запустять єдину систему верифікації бюджетних виплат. Її розробкою займуться спеціалісти державного "ПриватБанку" спільно з Міністерством фінансів. Сьогодні, 20 липня, сторони підписали відповідний меморандум про співпрацю.

"Наша головна мета – підвищити ефективність системи верифікації бюджетних виплат, що значно зекономить бюджетні кошти. Тому співпраця з "ПриватБанком" у цьому напрямку для всієї країни є важливою та необхідною", – сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

За його словами, бюджет щороку втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій. Це виникло через неузгодженість баз даних різних державних органів. Водночас без створення системи верифікації бюджетних виплат держава не може забезпечити якісне надання пільг та інших послуг.

Голова правління "ПриватБанку" Олександр Шлапак, який нещодавно написав заяву про звільнення з цієї посади, сказав, що фінустанова готова ділитися ефективними рішеннями та архітектурами в ІТ-галузі для побудови системи верифікації бюджетних виплат, інших загальнонаціональних баз даних.

"Одним із головних стратегічних напрямів роботи банку є "Приват.Share", інтеграція передових технологій у системи держуправління та державних фінансів. На сьогодні єдина клієнтська база "ПриватБанку" є найдосконалішим в Україні прикладом створення та адміністрування бази даних, і наш досвід, наші напрацювання дозволять державі не винаходити велосипед, а в найкоротші строки побудувати систему верифікації бюджетних виплат", - зазначив Шлапак.

Нову систему обіцяють розробити за півроку. Вона дозволить об'єднати в єдину керовану систему роздроблені та незліченні бази даних держорганів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація