На період карантину держава виплачуватиме ФОПам допомогу на дітей - Лазебна

На період карантину держава виплачуватиме ФОПам допомогу на дітей - Лазебна

Фото: УНІАН

Виплати будуть на весь період карантину та місяць після нього.

Уряд розробляє механізм виплати державної допомоги фізичних особам-підприємцям, які на період карантину через поширення нового коронавірусу COVID-19 втратили прибутки.

Про це в ефірі програми "Право на владу" повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Вона уточнила, що питання держдопомоги ФОПам обговорювали 9 квітня в Кабміні. Зокрема, ця допомога буде призначена на дітей ФОПів, які втратили прибутки через карантин. Виплата становитиме один прожитковий мінімум на одну дитину. Сума може становити від 1779 грн до 2218 грн (прожиткові мінімуми відповідно до держбюджету-2020) відповідно до віку дитини. Такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення.

Міністр соцполітики пообіцяла виплачувати ФОПам допомогу на дітей.

Міністр соцполітики пообіцяла виплачувати ФОПам допомогу на дітей. Такі виплати будуть робитись весь час карантину та ще протягом місяця після нього. В ефірі ток-шоу «Право на владу» міністр розповіла, що ця допомога буде призначена на дітей фізосіб-підприємців, які втратили прибутки через карантин. Виплата становитиме один прожитковий мінімум на одну дитину. Сума може становити від 1779 грн до 2218 грн (прожиткові мінімуми відповідно до держбюджету-2020) відповідно до віку дитини. Такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення.

Опубліковано ПРАВО НА ВЛАДУ Четвер, 9 квітня 2020 р.

Зазначимо, що на час карантину безробітним платитимуть допомогу від першого дня реєстрації в центрі зайнятості.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація