Зросла вартість лише моркви.
Овочі борщового набору наприкінці літа подешевшали на 30%.
Про це повідомляє Державна служба статистики, розповіли у Сніданку з 1+1.
Фахівці робили порівняння з аналогічним періодом минулого року. Так картопля стала доступнішою на десять гривень. Ріпчаста цибуля та капуста знизилися в ціні на 5,9 грн. Столові буряки коштують дешевше на понад шість гривень.
Серед усіх овочів борщового набору в ціні зросла лише морква. Експерти кажуть, все через високий попит і пропозицію, яка його не задовольняє. Тож нині морква здорожчала на 8,5 % і коштує майже 11 гривень за кілограм.
Як повідомлялося раніше, на ринках найбільше подорожчала морква, а цибуля стала лідером із подешевшання цього сезону. За прогнозами економістів, типове для осіннього сезону зростання цін цього року не перевищить десяти відсотків.