На Сумщині поліцейський погорів на хабарі

Патрульний скористався юридичною необізнаністю потерпілих. 

28-річний молодший лейтенант поліції пообіцяв чоловікам за хабара у 600 доларів допомогти уникнути відповідальності за злочин, якого, насправді, не було.

Про це йдеться у повідомленні Нацполіції.

Повідомляється, що вантажний автомобіль місцевого жителя зламався, коли той виїжджав з гаражного кооперативу, щоб не залишати авто на ніч на вулиці, водій залишив його у найближчому недобудованому гаражі. Вранці чужу вантажівку у недобудові виявили власники приміщення - двоє братів, і відбуксували її подалі.

"Господар прийшов за своїм транспортом, не знайшов його і, звичайно, повідомив до поліції про угон. На місце прибули правоохоронці, прийняли заяву, знайшли власників гаража, а згодом і вантажівку. Водій знайденого транспортного засобу написав повторну заяву про те, що жодних претензій ні до кого не має. Ось тільки брати, які відбуксовували автомобіль, цього не знали", - йдеться у ньому.

Брати звернулися до інспектора поліції з питанням - чи їм щось загрожує за переміщення чужої автівки.

Усвідомлюючи, що чоловіки не володіють ситуацією, інспектор вирішив заробити і запевнив, що проблем можна уникнути за винагороду у 600 доларів.

Сумчани спочатку погодились, передали поліцейському 200 доларів, але потім і повідомили про факт вимагання, афериста в погонах затримали після отримання ним решти коштів.

За вимагання хабара чоловікові загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми  років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в Івано-Франківську затримали чотирьох поліцейських за хабар в 1,5 тис. долУ відомстві зазначили, що передача хабара відбувалася двома траншами, після одержання другої частини коштів – 800 дол. США правоохоронців було затримано.

Наступна публікація