НАБУ оголосило підозру міністру Омеляну

НАБУ оголосило підозру міністру Омеляну

Фото: Право на владу

Посадовця підозрюють у незаконному збагаченні.

Уранці 13 вересня працівники Національного антикорупційного бюро України оголосили підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

"Співробітники НАБУ вручили мені підозру за "незаконне збагачення" десять років тому, "користування чи придбання" машини для брата і недекларування проживання в будинку впродовж двох тижнів 2016 року. Щодо суті справи: за дивним збігом обставин, її відкрили одразу після мого візиту під суд над Мартиненком", - написав у Facebook Омелян.

Останні півтора року тривали слідчі дії.

"Впродовж півтора року перевірили все: пошту, месенджери, обшукали, опитали всіх знайомих, родичів, друзів. Шукали сенсацій: дорогу нерухомість, значні кошти, офшорні чи будь-які компанії, схеми, корупцію. Переконалися, що неможливо знайти те, чого немає. Витрачено купу часу і коштів платників податків з єдиною метою - оголосити підозру першому міністру. Оголосили!", - зазначив Омелян.

Міністр відкидає всі звинувачення й називає підозру політичним замовленням.

"Як питали мене в Могилянці: "Чи Ви можете дати нам гарантії, що за проведені реформи проти нас не будуть порушені кримінальні справи?". Я тоді чесно відповів, що ні, не можу, бо ми живемо в такий час, коли все здобувається через боротьбу. Мій висновок: якщо це найбільші "злочини", які змогли мені інкримінувати за час моєї роботи міністром, то мені не соромно дивитися в очі ані нашим громадянам, ані іноземним партнерам, ані керівництву країни. У той же час, хочу нагадати, що на "Укрзалізниця" щорічно зникає безслідно більше 15 млрд грн, як заходили Ryanair, підписувався контракт з General Electric, проводилося днопоглиблення - не знає лише лінивий. Але, на це часу немає, є інші важливі цілі... Вітаю, вибори почалися", - зазначив Омелян.

Усі подробиці справи міністр обіцяє розповісти на брифінгу ввечері.

Ранок 13 вересня подарував новий досвід. О 8:40 співробітники НАБУ вручили мені підозру за «незаконне збагачення»...

Опубліковано Volodymyr Omelyan Четвер, 13 вересня 2018 р.

Нагадаємо, за останні роки Омелян запам’ятався кількома скандалами: з тодішнім керівником "Укрзалізниці" Войцехом Бальчуном не міг поділити сферу впливу. Одного разу на засіданні уряду через це його відчитував прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Згодом був скандал, пов'язаний із лоукостером Rayanair. Міністр демонстрував зацікавленість у роботі цього авіаперевізника в Україні.

Минулого року Омелян забувся задекларувати майно родичів, яким користувався. Садибу, вартістю 7 мільйонів гривень, яку ніби-то винаймав у двоюрідної племінниці дружини за 15 тисяч гривень в місяць. Позашляховик брата Максима BMW X5 2015 року, яким користується. Цим зацікавилися у НАБУ.

Цієї весни виник скандал із народженням дитини в Омеляна. Його дружина Світлана Бевза народжувала в США. Чиновник стверджував, що за пологи нічого, мовляв, не платили. Хоча журналісти та експерти зазначили, що це зовсім не так. Після усіх аргументів Омелян і собі засумнівався: чи справді законно народила його дружина безкоштовно, і пообіцяв з’ясувати, чи не завинив він американським лікарям гроші.

Безкоштовні пологи дружини Омеляна у США змусили українців уважніше придивитись до його декларації

Безкоштовні пологи дружини Омеляна у США змусили українців уважніше придивитись до його декларації

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація