Нацбанк наполягає на скасуванні карантинного обмеження зарплат в держсекторі

Нацбанк наполягає на скасуванні карантинного обмеження зарплат в держсекторі

Фото: УНІАН

У НБУ вважають, що, зокрема, держкомпаніям буде вкрай важко утримувати висококласних фахівців на своїх місцях.

Національний банк України наполягає на скасуванні запровадженого на період карантину обмеження зарплат в держсекторі і держкомпаніях у 47 тис. грн. У НБУ вважають, що це загрожує втратою висококваліфікованих кадрів.

Про це заявила в.о. голови НБУ Катерина Рожкова в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Держкомпанії стали конкурентоспроможними на ринку праці, вони залучили досвідчених і чесних менеджерів, які працюють на компанію, а не на приховані олігархічні групи. До того ж, рівень зарплат дозволяє усунути корупційну складову. Тепер же, з урахуванням запровадженого обмеження, держкомпаніям, так і Нацбанку, буде вкрай важко утримувати висококласних спеців на своїх місцях", - сказала вона.

Рожкова зазначила, що завдяки проведеній реформі корпоративного управління та залученню незалежних директорів у наглядові ради зросла прибутковість держкомпаній.

"Держпідприємства роками приносили збитки бюджету, щорічно обходячись у мільярди доларів у вигляді дотацій. Водночас за останні два роки вони принесли кілька мільярдів доларів у вигляді дивідендів", - додала в.о. голови НБУ.

Як повідомлялося, обмеження у 47 тис. грн почало діяти з 13 квітня.

Президент України Володимир Зеленський спочатку включив це питання до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради 13 липня, однак потім попросив його не розглядати.

З 1 вересня підвищать мінімальну зарплату

З 1 вересня підвищать мінімальну зарплату

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація