Нацбанк підбив підсумки 2018-го та оприлюднив програму своїх дій на поточний рік

Нацбанк підбив підсумки 2018-го та оприлюднив програму своїх дій на поточний рік

Фото: Національний банк України

Економічне зростання в Україні стало максимальним за сім років.

У 2019 році Нацбанк зобов`язується докласти максимум зусиль для забезпечення низької та стабільної інфляції, а також стабільної, прозорої та ефективної банківської системи, відновлення кредитування, ефективного регулювання фінансового сектору, вільного руху капіталу і фінансової інклюзії.

Про це йдеться в оприлюдненій програмі дій на 2019 рік, яка є "дорожньою картою для реалізації середньострокової стратегії регулятора".

Зазначається, що важливою передумовою для досягнення зазначених цілей Нацбанк назвав відсутність істотних шоків у внутрішньому і зовнішньому середовищі.

Підбиваючи підсумки 2018 року, голова НБУ Яків Смолій зазначив, що економічне зростання в Україні стало максимальним за сім років, інфляція – мінімальною за п`ять років, при цьому міжнародні резерви України зросли до п`ятирічного максимуму, а банківська система вперше за п`ять років показала річний прибуток.

"Курс гривні зміцнився на 1,4% за 2018 рік. Це ознака стабілізації на валютному ринку", - підкреслив голова НБУ та відзначив зміцнення довіри українців до національної валюти, яка не похитнулося навіть у період російської агресії в Керченській протоці і запровадження воєнного стану в низці областей України.

Раніше Нацбанк вперше оприлюднив результати стрес-тестів найбільших банків України. Наразі лише один із них потребує прямої докапіталізації у першому кварталі 2019 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація