Нацбанк розпочав примусово стягувати борги за кредитами екс-акціонерів "ПриватБанку"

Нацбанк розпочав примусово стягувати борги за кредитами екс-акціонерів "ПриватБанку"

Фото: УНІАН

Положення юридичної стратегії в НБУ не стали розголошувати.

У Національному банку України звинуватили колишніх акціонерів "ПриватБанку" у невиконанні взятих на себе зобов'язань.

Як повідомляє регулятор у соціальній мережі Facebook, йдеться про завершення 1 липня цього року строку добровільної реструктуризації кредитів колишніх власників ПАТ "ПриватБанк".

"Таким чином, зараз держава та ПАТ "ПриватБанк" перейшли до юридичної процедури стягнення та реалізації відповідної юридичної стратегії, конкретні кроки якої наразі не можуть бути розголошені. Банківська процедура буде подібною до звичайної процедури стягнення у разі прострочки боргів, тож мова йде більшою мірою про примусове стягнення", - заявили в НБУ.

Коломойський заявив, що заяви Нацбанку можуть нашкодити "ПриватБанку"

Коломойський заявив, що заяви Нацбанку можуть нашкодити "ПриватБанку"

2 липня цього року Міністерство фінансів України опублікувало лист колишніх акціонерів "ПриватБанку" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова з проханням здійснити придбання державою акцій банку й прийняти позитивне рішення щодо його подальшої капіталізації. "Це було зроблено з метою уникнення банкрутства банку. Звернувшись до Уряду з проханням про передачу банку в державну власність, колишні акціонери банку в односторонньому порядку зобов'язалися сприяти процесу націоналізації банку, не здійснювати тиск на органи державної влади та нове керівництво Банку, не перешкоджати діяльності банку в майбутньому та провести реструктуризацію кредитного портфелю до 1 липня 2017 року для покриття збитків держави", - йдеться у повідомленні Мінфіну.

Своєю чергою, компанія Triantal Investments LTD бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, яка до націоналізації "ПриватБанку" була власником 16,8% акцій цієї фінустанови, подала позов до Окружного адміністративного суду Києва. Суть позову – "визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії", ідеться на сайті суду. Подробиць щодо вимог позивача не вказали.

Відповідачем (боржником) є Національний банк України, а третіми особами – Міністерство фінансів та ПАТ "КБ "ПриватБанк". Засідання у справі призначили на 27 липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація