Нацбанк спростував "піратські" шрифти на купюрі в 1000 гривень

Нацбанк спростував "піратські" шрифти на купюрі в 1000 гривень

Усе ліцензійне – запевняють у головній фінансовій установі країни.

Інформація про нібито використання на презентованій Національним банком 25 червня банкноті номіналом тисяча гривень неліцензованого шрифту не відповідає дійсності. На цьому наголошує пресслужба НБУ.

Там зазначають, що всі українські купюри мають авторську графіку, бо це є одним із багатьох засобів, що ускладнюють підробку. "Художники, які працюють над їх дизайном, не використовують готові малюнки чи шрифти – вони власноруч створюють векторні графічні елементи дизайну, зокрема і буквений напис номіналу банкноти. Використання авторських творів замість готових продуктів передбачене для забезпечення високого рівня захищеності банкнот, адже підробити авторське зображення складніше, ніж скопіювати готове", - пояснили в банку.

У НБУ зазначили, що автори дизайну можуть використовувати графічну інформацію з відкритих джерел, але на її базі створюють власні унікальні символи. "Відповідно, частковий збіг окремих елементів на банкноті із зображеннями у відкритих джерелах може бути пов’язаний з творчим опрацюванням публічно доступних матеріалів", - розповідають у банку та особливо наголошують, що "жоден з елементів на банкнотах не є копією готових продуктів".

Нацбанк просить не поширювати недостовірних повідомлень про нібито використання в графіці піратських шрифтів на нових банкнотах. Також у банку оприлюднили список джерел зі зразками шрифтів, якими користувалися дизайнері під час виготовлення 1000-гривневої купюри.

Тисяча гривень одним папірцем: Нацбанк презентував нову купюру

Тисяча гривень одним папірцем: Нацбанк презентував нову купюру

Повʼязані теми:

Наступна публікація