Національна служба здоров’я України за півроку виплатила медзакладам 3,4 млрд грн. Топ-5 регіонів-лідерів

Національна служба здоров’я України за півроку виплатила медзакладам 3,4 млрд грн. Топ-5 регіонів-лідерів

Фото: УНІАН

Лише у столиці заклади первинної медичної ланки отримали понад півмільярда гривень.

Національна служба здоров’я України відзвітувала про виконану роботу й озвучила плани на 2019 рік.

Про це повідомили у прес-службі НСЗУ.

"За друге півріччя 2018 року Національна служба здоров’я за договорами заплатила закладам первинної медичної ланки понад 3,4 млрд грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НСЗУ, лідер за виплатами - Київ.

"За 6 місяців роботи з НСЗУ заклади столиці отримали 573,4 млн грн, що складає 16,76% від загальних виплат", - уточнили у службі.

Також повідомляється, що друге місце посіла Вінницька область - 279,9 млн грн, а трійку лідерів замикає Харківська область - 251,6 млн грн. На четвертому місці розташувалась Полтавська область - 245,2 млн грн, а на п’ятому - Донецька область із 234,4 млн грн.

За даними НСЗУ, лише від початку 2019 року було підписано контракти з 1216 медзакладами, з яких 242 - приватні клініки та лікарі, які відкрили власну практику.

Окрім цього у службі наголосили, що нині триває підписання договорів з аптеками у рамках програми "Доступні ліки", а від квітня запрацює електронний рецепт, і НСЗУ почне оплати аптекам за програмою.

Нагадаємо, 2 квітня 218 року почався перший етап медичної реформи, всі українці мають підписати декларацію з сімейним лікарем - "страховий поліс" кожного пацієнта з конкретним списком послуг. 

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, які медичні послуги за новими стандартами будуть безоплатними для українців. До списку послуг входять діагностика, низка аналізів, а також вакцинація та надання рецептів і медичних довідок.

Раніше Міністерство охорони здоров’я оголосило тендер на розробку програмного забезпечення для електронної системи управління запасами лікарських засобів та медичних виробів – eStock.

Повʼязані теми:

Наступна публікація