Нацкомісія оштрафувала "Лубнигаз" і ДТЕК: скільки мають сплатити компанії і чому

Нацкомісія оштрафувала "Лубнигаз" і ДТЕК: скільки мають сплатити компанії і чому

Фото: УНІАН

Компанії оштрафували після перевірок, які відбулися за скаргами споживачів.

Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), оштрафувала газову та енергетичну компанії. Йдеться про АТ "Лубнигаз" та ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Про це повідомляє НКРЕКП. 

"Лубнигаз" оштрафували на 102 тисячі гривень після перевірки через скарги громадян щодо припинення розподілу блакитного палива компанією та "здійснення неправомірного визначення річної замовленої потужності". 

Окрім штрафу, компанію "Лубнигаз" зобов’язали до 25 березня подати до НКРЕКП письмові пояснення та підтвердні документи щодо відповідності системи газопостачання житлового будинку проєктній та виконавчо-технічній документації.

"Підставою для перевірки АТ "Лубнигаз" були численні звернення громадян м. Лубни у зв`язку із припиненням розподілу природного газу АТ "Лубнигаз" та здійснення неправомірного визначення річної замовленої потужності. За результатами перевірки НКРЕКП на "Лубнигаз" було накладено штраф у розмірі 102 тисяч гривень за недотримання вимог законодавства, що регулює функціонування ринку природного газу та порушення ліцензійних умов", — йдеться у повідомленні.

Стосовно "ДТЕК Київські регіональні електромережі", то компанія отримала штраф розміром у 85 тисяч гривень. 

"Підставою перевірки ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні електромережі" є, зокрема звернення замовників послуг з приєднання щодо недотримання процедури надання ліцензіатом послуги з приєднання електроустановки замовника до системи розподілу електричної енергії, а також недотримання ліцензіатом показників якості послуг з розподілу електричної енергії", — повідомили в НКРЕКП.

Також компанію зобов’язали до 30 квітня: 

  • привести свої дії відповідно до вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії. Зокрема, надати послуги з приєднання електроустановок до електричних мереж з оформленням актів приймання-передавання послуг.
  • сплатити компенсацію споживачу, який подав скаргу до НКРЕКП, за недотримання гарантованого стандарту якості послуг з розподілу електричної енергії.

Читайте також:

  • Після аварійних зупинок ТЕС ціна електроенергії злетіла на 18% 
  • НКРЕКП переглянула тарифи на розподіл газу для 13 облгазів: перелік

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація