"Нафтогаз" чинитиме максимальний тиск на "Газпром": Вітренко допускає нові позови

 "Нафтогаз" чинитиме максимальний тиск на "Газпром": Вітренко допускає нові позови

Фото: УНІАН

"Нафтогаз" може подати нові позови до арбітражу проти російського газового монополіста.

Новопризначений голова правління "НАК Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що компанія використовуватиме всі юридичні можливості, аби чинити тиск на російський "Газпром". Чинний контракт зокрема дозволяє звертатися в міжнародний арбітраж. 

Про це він сказав на своїй першій пресконференції на новій посаді 30 квітня.

"Максимальний тиск, який може чинити "Нафтогаз" на "Газпром", використовуючи всі юридичні можливості, зрозуміло, що це буде зроблено", - заявив Вітренко, відповідаючи на запитання, чи буде "Нафтогаз" подавати нові позови до арбітражу проти "Газпрому".

"І зрозуміло, що це буде зроблено. Не тільки тому, що Газпром – це національна компанія держави-агресора, а й тому, що це в інтересах українських споживачів. І в цьому випадку, в інтересах європейських споживачів - речі, які важливі не тільки Україні, а які важливі й для всієї Європи", – зазначив він.

Також Вітренко збирається заслухати працівників компанії, "які мають пояснити, чому понад рік "Нафтогаз" не використовував відповідні юридичні можливості для тиску на "Газпром". 

За його словами, новий транзитний контракт з "Газпромом", підписаний наприкінці 2020 року надає можливість переносити точки передавання газу європейським покупцям, а також – дозволяє звертатися в міжнародний арбітраж.

Новини України: кого призначили на посаду нового голови правління Нафтогазу

Новини України: кого призначили на посаду нового голови правління Нафтогазу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація