"Нафтогаз" підписав з міжнародною компанією договір на мільярдні інвестиції

"Нафтогаз" підписав з міжнародною компанією договір на мільярдні інвестиції

Фото: УНІАН

Ця угода — найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років.

Українська компанія "Нафтогаз" підписав договір з румунською компанією Expert Petroleum на інвестиції у видобуток газу. Про це повідомляє пресслужба компанії.

"Починаємо робочий тиждень з гарної новини. Міжнародна компанія Expert Petroleum стала нашим партнером і інвестором", — йдеться в повідомленні.

Так, протягом перших 5 років Expert Petroleum інвестує 1 млрд грн в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах Західної України.

"Ця угода — найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вона дозволить залучити нові технології і європейські стандарти управління "старими" та "малими" родовищами. Плануємо отримати додатково принаймні 300 млн куб. м газу на 13-ти малих родовищах у Львівській області", — повідомили в пресслужбі.

Починаємо робочий тиждень з гарної новини. Міжнародна компанія Expert Petroleum стала нашим партнером і інвестором....

Опубліковано Нафтогаз України - Naftogaz Вівторок, 21 квітня 2020 р.

Повідомляється, що інвестування у розробку виснажених родовищ — не новий кейс для Expert Petroleum. Раніше компанія працювала з нафтогазовими компаніями Румунії та Угорщини і на деяких проєктах збільшила видобуток до 150% вище базового рівня.

Раніше повідомлялося, що через стрімке падіння цін на американську нафту WTI та російську Urals, що сталося 20 квітня, бізнес зі зберігання нафти стане найбільш прибутковим. Про це повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація