"Нафтогаз" запустив механізм, який дозволить купити населенню газ на зиму за низькими цінами. Як це працює

"Нафтогаз" запустив механізм, який дозволить купити населенню газ на зиму за низькими цінами. Як це працює

Фото: ТСН.ua

За останні місяці газ здешевшав на чверть.

Група "Нафтогаз" запустила нову послугу для побутових споживачів "Газовий запас". Населення зможе придбати для своїх потреб газ на всю зиму за низькими літніми цінами. Але це можна буде зробити до 25 вересня й платити потрібно буде наперед.

"Ціна газу для населення за минулі п’ять місяців знизилася на 25%. Зараз вона нижча, ніж рік тому. Є ризик, що зимою газ подорожчає, бо на нього збільшується попит. На це вказують і поточні біржові прогнози. Багато наших комерційних клієнтів вже зафіксували свої витрати на газ, передплативши бажані обсяги. Тепер така можливість є і у побутових споживачів. Такий продукт існує на багатьох розвинених ринках", — зазначив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

Побутовий споживач зможе закупити на цих умовах до 25 тис. кубометрів газу. Цей обсяг є достатнім для забезпечення потреб домогосподарства протягом усієї зими. Відпускна ціна "Нафтогазу" газопостачальним підприємствам (газзбутам) у рамках цього продукту складає 4874,42 грн за тис. кубометрів (без ПДВ та вартості транспортування і розподілу).

"Нафтогаз" запропонував участь у цій програмі усім газопостачальним компаніям України, які обслуговують побутових споживачів. З умовами пропозиції ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" можна ознайомитись на сайті gas.ua.

Раніше купувати газ наперед мали можливість лише комерційні споживачі.

У "Нафтогазі" пояснили, що для того, аби скористатись новим продуктом, необхідно звернутись до центру обслуговування клієнтів своєї газопостачальної організації (газзбуту), підписати додаткову угоду до типового договору постачання природного газу, внести попередню оплату і користуватись дешевим газом під час опалювального сезону, сплачуючи лише вартість його транспортування/розподілу.

Уряд вдвічі знизив ціну на газ для Луганської ТЕС, яка належить компанії ДТЕК Рината Ахметова

Уряд вдвічі знизив ціну на газ для Луганської ТЕС, яка належить компанії ДТЕК Рината Ахметова

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація