"Нафтогаз" зробив публічне подання на апеляцію "Газпрому"

"Нафтогаз" зробив публічне подання на апеляцію "Газпрому"

Фото: УНІАН

Російська компанія хоче оскаржити рішенння Стокгольмського арбітражу.

"Нафтогаз України" зробив публічне подання в справі апеляції російської компанії "Газпром", яка хоче скасувати рішення Стокгольмського арбітражу.

"Сьогодні ми зробили подання до апеляційного суду у Швеції, який розглядає оскарження рішення арбітражу. На відміну від арбітражу, правила якого забороняють публічність, подання до апеляційного суду є, як правило, публічними. Тому всі охочі можуть його прочитати - там є багато чого цікавого. Національна компанія "Нафтогаз України" виграє і у цьому поєдинку. Він буде непростим і тому ми просимо підтримки", - написав у Facebook головний комерційний директор групи НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. 

Про Стокгольмський арбітраж зрозумілою мовою. Перемога України у Стокгольмі - це багато мільярдів доларів. Що вони...

Опубліковано Юрієм Витренком 18 червня 2018 р.

Нагадаємо, 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" понад 4,6 мільярда доларів США за недопоставлені обсяги газу для транзиту, передбачені двосторонніми угодами. Раніше суд підтвердив борг української компанії за поставки газу на суму понад два мільярди доларів США. В підсумку за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями щодо поставки й транзиту газу "Газпром" мусить доплатити НАК 2,56 мільярда доларів, а також пеню. 21 березня "Газпром" оскаржив також рішення арбітражу щодо контракту на поставку газу.

Так само на початку березня в "Газпромі" попередили про початок розірвання двосторонніх угод з українською стороною.

5 червня НАК "Нафтогаз України" повідомив, що суд заарештував активи російської компанії "Газпром", які перебувають у Нідерландах.

Суд у Нідерландах арештував активи російського "Газпрому" за позовом "Нафтогазу"

Суд у Нідерландах арештував активи російського "Газпрому" за позовом "Нафтогазу"

 

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація