Нафтопровід "Дружба" будуть місяцями відновлювати після "брудної" нафти з Росії

Нафтопровід "Дружба" будуть місяцями відновлювати після "брудної" нафти з Росії

Фото: Associated Press

Днями буде відновлено роботу тільки однієї нитки.

Російська сторона почала прокачування нафти у бік білорусько-російського кордону і на станцію "Мозир", однак на повний цикл роботи нафтопровід "Дружба" виведуть за кілька місяців напруженої роботи фахівців.

Про це повідомили в прес-службі компанії "Белнефтехим".

Перші обсяги в системі з'явилися 29 квітня о 17.40.

Після початку закачування будуть виводити близько 50 тис. тонн неякісної нафти з російського ділянки до резервуарів. При цьому на білоруському боці є 120 тисяч тонн такої нафти. Із урахуванням швидкості та графіка руху, а також відстані нафта буде в Білорусі не раніше 23.00 2 травня. На "Мозир" поставки будуть не раніше 4 травня.

"Вжиті заходи дозволять відновити роботу лише однієї нитки трубопроводу "Дружба". Повне відновлення потребуватиме декількох місяців напруженої роботи. Врегулювання ситуації з постачанням неякісної російської нафти магістральним нафтопроводом "Дружба" триває. Сьогодні знову в Міненерго РФ відбуваються переговори представників концерну "Белнефтехим" і російських нафтових і нафтотранспортних компаній", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося раніше, "Белнефтехим" заявив, що вимагатиме від російської "Транснафти" компенсації за експорт неякісного нафти. Там кажуть про можливі збитки в десятки мільйонів доларів через постачання неякісної нафти з боку Росії. Білорусь тоді призупинила експорт світлих нафтопродуктів до України, Польщі та країн Балтії. Це відбувається на тлі відмови Москви підтримати пропозицію Мінська про збільшення майже на чверть тарифу на транзит територією Білорусі. Також зазначимо, що "Укртранснафта" припинила прокачування нафти до західних кордонів. У компанії не виключають у разі усунення проблеми транзит буде відновлений до 3 травня.

Країни одна за одною відмовляються від брудної російської нафти

Країни одна за одною відмовляються від брудної російської нафти

Повʼязані теми:

Наступна публікація