Нардепи проголосували за законопроєкт, який регулює індексацію аліментів

Нардепи проголосували за законопроєкт, який регулює індексацію аліментів

Фото: УНІАН

У пояснювальній записці вказано, що одним із способів виконання обов’язку по утриманню є присудження аліментів у твердій грошовій сумі.

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі).

За відповідне рішення у другому читанні проголосував 321 нардеп.

Закон передбачає усунення колізій у законодавстві та часткове зменшення навантаження на місцеві загальні суди та відповідні суди апеляційної і касаційної інстанцій. Для цього вносяться зміни до першого абзацу ч. 4 ст. 71 Закону "Про виконавче провадження", у яких на виконавця покладається обов’язок щороку індексувати розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.

У пояснювальній записці вказано, що одним із способів виконання обов’язку по утриманню є присудження аліментів у твердій грошовій сумі. Ці кошти підлягають індексації відповідно до закону.

Передбачається, що ухвалення закону сприятиме:

  • покращенню матеріального стану осіб, розмір аліментів на утримання яких визначено судом у твердій грошовій сумі;
  • зменшенню навантаження на держбюджет у зв’язку із скороченням кількості отримувачів соціальних виплат та/або зменшення розміру таких виплат;
  • зменшенню навантаження на місцеві загальні суди та відповідні суди апеляційної та касаційної інстанцій.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції України внесло на розгляд Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує дозволити поліції обмежувати виїзд закордон неплатникам аліментів без рішення суду.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація