Наступного року ціни на залізничні квитки можуть зрости більше ніж на третину

Наступного року ціни на залізничні квитки можуть зрости більше ніж на третину

Фото: УНІАН

Також збільшиться тариф на вантажні перевезення.

"Укрзалізниця" планує в наступному році підвищити залізничні тарифи на вантажні перевезення на 25% і на проїзд у пасажирських поїздах на 35%.

Як повідомив УНІАНу директор департаменту державної політики в галузі залізничного транспорту Міністерства інфраструктури України Олександр Федоренко, цю індексацію закладено в проект фінансового плану "Укрзалізниці" на 2017 рік, який вже схвалений в Мінінфраструктури і найближчим часом буде відправлений на зовнішнє погодження до Мінфіну та Мінекономрозвитку.

Федоренко зазначив, що необхідність у перегляді тарифів виникла у зв'язку із зростанням цін на продукцію, що закуповується для потреб залізничної галузі, зокрема, на дизельне паливо і електроенергію.

Крім того, за словами чиновника, підвищення тарифів необхідно для часткової стабілізації фінансового стану галузі, в тому числі - для підтримки в робочому стані рухомого складу та забезпечення безпеки руху, що вимагає значних витрат, оскільки зношеність основних фондів залізничної галузі становить майже 90%.

Зазначимо, у жовтні міністр інфраструктури Омелян повідомляв, що не планується у 2017 році підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення залізницею.

Повʼязані теми:

Наступна публікація