Найбільший щоденний приріст за рік: після обвалу акції Tesla зросли майже на 20%

Найбільший щоденний приріст за рік: після обвалу акції Tesla зросли майже на 20%

Фото: Associated Press

У лютому компанія продала 18 318 автомобілів китайського виробництва, порівняно з 15 484 у січні.

Акції відомого виробника електромобілів Tesla Inc у вівторок, 9 березня, зросли майже на 20%. Це найбільший щоденний приріст за рік після того, як дані показали збільшення продажів у Китаї.

Як повідомляє Reuters, акції Tesla закрилися на рівні 673,58 долара після найсильнішого щоденного зростання від лютого 2020 року, проте вони залишаються нижчими на 20% порівняно з рекордним рівнем у січні.

Зазначається, що такий стрибок, який додав понад 100 млрд доларів до ринкової капіталізації Tesla, зупинив п'ятиденне падіння компанії на американській фондовій біржі "Nasdaq". Водночас аналітик П'єр Феррагу з "New Street Research" підняв свій рейтинг Tesla на "купувати" від "нейтрального" і підвищив свою цільову ціну до $900 з $578.

Варто зазначити, за даними Refinitiv, акції Tesla залишаються на рівні приблизно 70% за останні пів року. Тринадцять аналітиків мають "нейтральний" рейтинг компанії, тоді як 12 рекомендують купувати і 10 рекомендують продавати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 8 березня вартість акцій дітища Ілона Маска впала на ще 5,8%, а від кінця січня капіталізація Tesla знизилася на 35% або майже на 300 млрд доларів. Зазначається, що за підсумками п'ятої торгової сесії поспіль Tesla лише дешевшає, втративши за відповідний період 21%.

Максимуму ціна акцій Tesla досягала 26 січня, коли капіталізація компанії підвищилася до 850 млрд доларів. До цього в 2020 році такі періоди падіння відзначалися в березні і вересні.

Ілон Маск обіцяє 100 мільйонів доларів тому, хто винайде найкращу антикарбонову технологію

Ілон Маск обіцяє 100 мільйонів доларів тому, хто винайде найкращу антикарбонову технологію

Повʼязані теми:

Наступна публікація