НАЗК порахувало витрати Зеленського і Порошенка на агітацію у другому турі виборів

НАЗК порахувало витрати Зеленського і Порошенка на агітацію у другому турі виборів

Фото: УНІАН

Порушень у їхніх звітах не знайшли.

Перед другим туром президентських виборів кандидат Володимир Зеленський витратив на агітацію майже 50,4 мільйона гривень, а чинний глава держави Петро Порошенко – майже 97 мільйонів.

Про це свідчить аналіз проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів, який провело і оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції. Період звіту – від 7 до 13 квітня 2019 року.

Як зазначається, протягом звітного періоду виборчий фонд Порошенка був сформований з власних коштів кандидата (99,9 млн). У цей час повернення добровільних внесків особам не здійснювалося. Для фінансування передвиборних агітаційних заходів та матеріалів передвиборної агітації використано майже 97 млн грн.

Водночас, за даними НАЗК, протягом звітного періоду виборчий фонд Зеленського сформовано виключно коштом коштів політичної партії (майже 44,6 млн). Протягом звітного періоду повернення добровільних внесків особам не здійснювалося.

Для фінансування передвиборних агітаційних заходів та матеріалів передвиборної агітації використано понад 50,4 млн грн. Як зазначають у НАЗК, були використані кошти, які надійшли з накопичувального рахунку на поточний, залишки коштів на поточному рахунку станом на початок звітного періоду та сума повернення коштів виконавцем за укладеним у попередньому звітному періоді договорі.

Обидва кандидати використали кошти виборчих фондів на цілі, передбачені чинним законодавством. У НАЗК наголошують, що під час аналізу порушень у фінансових звітах не встановлено.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. Через тиждень ЦВК офіційно оголосила результати голосування. Згідно з результатами підрахунку 100% бюлетенів, до другого туру проходять Володимир Зеленський (30,24%) і Петро Порошенко (15,95%). Тимошенко посіла третє місце з результатом в 13,4%. Єдиним регіоном, де вона здобула перемогу, стала Івано-Франківська область. Порошенко переміг у Львівській і Тернопільській областях, Юрій Бойко - у Луганській та Донецькій областях, а Зеленський - у решті.

Зеленський закликав свого опонента провести дебати на НСК "Олімпійський" у Києві. Порошенко на його виклик погодився. У МВС вже заявили про готовність забезпечити порядок на головній спортивній арені столиці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація