НАЗК попросило ГПУ розслідувати збої під час подачі декларацій

НАЗК попросило ГПУ розслідувати збої під час подачі декларацій

Фото: УНІАН

Технічні проблеми в роботі Єдиного державного реєстру декларацій виникали 26 - 28 жовтня.

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до Генеральної прокуратури України щодо технічних проблем, які могли призвести до зриву кампанії електронного декларування.

Рішення про це було схвалено на черговому засіданні НАЗК, йдеться у повідомленні агентства у Facebook.

Йдеться про технічні проблеми, які виникали 26 - 28 жовтня в роботі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, адміністратором якого є державне підприємство "Українські спеціальні системи".

НАЗК просить дати правову оцінку фактам та обставинам, які можуть свідчити про наявність ознак кримінального правопорушення та спробу можливого зриву кампанії з декларування.

Про відповідне звернення НАЗК вже поінформувало президента України, комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, Кабінет Міністрів та секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, Євросоюз відреагував на завершення подачі декларацій українськими чиновникамиМартін Шульц та Дональд Туск привітали Президента України із вдалим завершенням першої фази електронного декларування в рамках новоствореної системи запобігання корупції.

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Паралельні світи: українські депутати продовжують дивувати звітами про свої статки

Повʼязані теми:

Наступна публікація