НБУ виявив в українських банках сумнівні операції на мільярди гривень

НБУ виявив в українських банках сумнівні операції на мільярди гривень

Фото: УНІАН

Нацбанк передав СБУ дані про 17 банків і дві небанківські установи.

Нацбанк передав Службі безпеки дані про сумнівні операції в 17 банках та двох небанківських фінустановах.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Дані стосуються третього кварталу нинішнього року. За результатами перевірок з фінансового моніторингу надіслано десять листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів на суму понад 16,8 млрд гривень та 98 млн доларів.

"Надана правоохоронцям інформація стосувалася проведення клієнтами банків та небанківських фінансових установ операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухилення від оподаткування", - пояснили в НБУ.

Як повідомлялося раніше, українська економіка у наступному році зросте вище попередніх прогнозів Міжнародного валютного фонду та Національного банку. Така тенденція має чотири причини. Перша - підвищення темпів зростання - це результат макрофінансової стабільності. Друга - очищення банківського сектору, схем виведення капіталів в Україні.Третя причина - це макроекономічна ситуація загалом.  Четвертий фактор - це рекордний врожай, який Україна отримала у нинішньому році. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація