Не завтра: Разумков розповів, коли Рада візьметься за розгляд проєкту держбюджету на 2021 рік

Не завтра: Разумков розповів, коли Рада візьметься за розгляд проєкту держбюджету на 2021 рік

У парламенті наразі хворіє або перехворіло вже 60 нардепів, деякі перебувають на самоізоляції.

У вівторок, 20 жовтня, Верховна Рада України проєкт державного бюджету на 2021 рік не розглядатиме, це відбудеться вже після виборів.

Про це під час Погоджувальної ради повідомив голова українського парламенту Дмитро Разумков.

За його словами причиною цього є те, що через коронавірус у п'ятницю, 16 жовтня, не відбулося засідання профільного комітету. "Згідно діючого законодавства, документ, який ми мали розглядати завтра, не готовий. Ми не зможемо на пленарному засіданні його розглянути. Тому що і народні депутати з ним ще не ознайомилися, і комітет ще не прийняв відповідне рішення", - зазначив Разумков.

Водночас, спікер ВР висловив упевненість, що найближчим часом документ буде підготовлено, а вже після виборів 25 жовтня він буде розглядатися парламентом. "І після того, як пройдуть вибори, і ми згідно плану, графіку нашої роботи повернемося до Верховної Ради України з 3-го листопада, я впевнений, що ми зможемо розглянути цей законопроєкт", - сказав Разумков.

Він також закликав комітети ВР та уряд оперативно доопрацювати проєкт бюджету, аби вчасно його ухвалити, "щоб у нас не було того явища, яке в народі називають "бюджетна ніч".

Нагадаємо, 14 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2021 рік, який передбачає дефіцит в розмірі 6% ВВП. Доходи держбюджету-2021 передбачаються в розмірі 1 трлн 71,1 млрд грн, а видатки - 1 трлн 350 млрд грн. При цьому дефіцит бюджету передбачається на рівні 270 млрд грн. Проєкт держбюджету також передбачає 104 млрд грн на виплату допомоги, пільг та субсидій, а загалом соціальні витрати становитимуть 323 млрд грн.

"Сніданок" привітав голову Верховної Ради з днем народження та запитав про зміни в бюджеті на 2021

"Сніданок" привітав голову Верховної Ради з днем народження та запитав про зміни в бюджеті на 2021

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація