Нефьодов заявив про перевиконання у листопаді плану надходжень до бюджету з митниці

Нефьодов заявив про перевиконання у листопаді плану надходжень до бюджету з митниці

Фото: УНІАН

Це сталося попри курс гривні.

Митниця у листопаді перерахувала до державного бюджету України 30,3 млрд грн, що становить 100,1% від запланованих надходжень.

Про це повідомив очільник Державної митної служби України Максим Нефьодов.

Головний митник України зазначив, що план виконується навіть попри "невідповідність закладеного в бюджет курсу гривні об‘єктивній реальності". Він нагадав, що у бюджеті на кінець року був запланований курс 29,4 грн за долар, а сьогодні він становить 23,97 грн.

За словами Нефьодова, за останні три місяці надходження від митниці до Держбюджету склали 3,87 млрд доларів — на 1% більше ніж за аналогічний період 2018-го. 

Очільник митниці зазначив, що наразі збирається більше податків, хоча вартість ввезених товарів зменшується. За його словами, вартісні обсяги оподаткованого імпорту зменшилися на 7%.

"Позитивну тенденцію має також митна вартість несировинного імпорту (зростання з 1,5 $/кг до 1,6 $/кг), що свідчить про поступове зменшення “сірого імпорту”, – написав Нефьодов у Facebook.

Результати листопада. План виконали, перерахували 30,3 млрд грн до бюджету. І це при тому, що у нас тільки збільшується...

Опубліковано Max Nefyodov Понеділок, 2 грудня 2019 р.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Богдан заявляв, що ексголова Державної митної служби України за часів президентства Віктора Ющенка Валерій Хорошковський консультує Офіс президента та голову ДМС Максима Нефьодова щодо проведення реформи у відомстві та наповненні державного бюджету доходами. 

Корупційна митниця: як митники виявляють хабарників серед своїх в Україні та ЄС

Корупційна митниця: як митники виявляють хабарників серед своїх в Україні та ЄС

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація