Незалежні директори хочуть піти з наглядової ради "Нафтогазу" через політичне втручання

Незалежні директори хочуть піти з наглядової ради "Нафтогазу" через політичне втручання

Фото: Getty Images

Рішення також пов'язане із згортанням реформ з боку уряду.

Сьогодні, 19 вересня, останні незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз" Пол Ворвік та Маркус Річардс повідомили про свій намір піти у відставку.

Про це повідомляє прес-служба компанії. 

В своєму листі вони зазначають, що у квітні вони вже висловлювали Кабінету Міністрів свою чітку позицію щодо невиконання урядом Плану реформування корпоративного управління "Нафтогазу".

"Незважаючи на запевнення, які були надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п'яти місяців не сталось жодних суттєвих зрушень вперед. Жодна з дій, які знаходяться під контролем уряду, не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання у роботу Нафтогазу продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою", - йдеться у листі.

Нагадаємо, німецький концерн Siemens відмовився постачати обладнання для модернізації газотранспортної системи України, щоб не втратити російський ринок. Про це під час щорічної конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES) розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв. "Перші компресори вже привезли, це були компресори Siemens. Але за деякий час до нас зателефонували із Siemens і сказали, що якщо вони привезуть ще одну машину, то їхні поставки в Росію будуть зведені до нуля", - сказав він. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація