Німеччина вже готова дати дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" - Коболєв

Німеччина вже готова дати дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" - Коболєв

Фото: Reuters

За словами глави "Нафтогазу", остаточний дозвіл планується надати у березні.

Німецький уряд вже у березні може видати дозвіл на будівництво скандального газопроводу "Північний потік-2".

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, пише "РБК-Україна".

"За нашими даними, вже в березні уряд Німеччини планує видати остаточний дозвіл на будівництво Nord Stream 2", - сказав він.

Також Коболєв зазначив, що спорудження "Північного потоку-2" може значно скоротити транзит російського газу територією України, тому уряд повинен робити оперативні кроки для збереження статусу транзитної країни.

Нагадаємо, старт будівництва газопроводу "Північний потік-2" заплановано на 2018 р. Проект передбачає будівництво 3-ї та 4-ї гілок балтійської магістралі з доведенням її потужності до 110 млрд куб. м на рік. Газ "Північного потоку-2" повинен прийти в австрійський Баумгартен. Запуск "Північного потоку-2" є частиною проекту "Газпрому" на шляху відмови від українського транзиту.

Водночас Польща виступає проти будівництва "Північного потоку-2". Вона просила США поширити санкції на будівництво газопроводу і погодила спільний з Україною лист в ЄС щодо неприпустимості реалізації "Північного потоку-2".

Окрім цього польська партія "Право і справедливість" збирається здійснити проект Baltic Pipe, який передбачає будівництво власного газопроводу на дні Балтійського моря в протест проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" з Росії в Німеччину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація