Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
Нижче інфляції: як змінилися ціни на м'ясо, рибу і яйця від початку року

М'ясний кошик - єдиний серед продуктових, який подешевшав.

Від початку нинішнього року на 0,2% подешевшало м'ясо, заморожена риба і яйця, написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, м'ясний кошик - єдиний серед продуктових, який подешевшав із початку року. "Яловичина подешевшала на 0,4% - від 128,1до 127,6 грн. Кілограм свинини знизився у ціні за перші три місяці 2019 року на 3,3% - від 115,4 до 111,6 грн", - повідомляє Дорошенко.

Вартість сала зросла на 0,4% - до 76,6 грн. Від 57,8 до 58,3 грн за кілограм зросла в ціні куряча тушка. На 0,2% подорожчало філе курки - 104,7 грн/кг.

Від початку року зросла вартість замороженої риби – до 76,7 грн. Натомість продовжують дешевшати яйця. За три місяці року їхня вартість впала на 7,7% - від 24,6 грн до 22,7 грн. Це середня вартість яєць усіх категорій, повідомив Дорошенко.

"Від початку року базова інфляція становила 1,7%, а інфляція на споживчому ринку – 2,4%. Тільки зростання вартості риби відбувалось темпами вищими за інфляцію, а все ніше або дешевшало, або дорожчало менш ніж на 1%", - каже директор асоціації постачальників торговельних мереж.

За останній рік кошик молокопродуктів подорожчав на 12%. Його вартість виросла від 149,2 грн до 167,8 грн. До нашого несоціального молочного кошику ввійшли 900 мл кефіру жирністю 0%, 580 мл класичного йогурту жирністю 1,5%, 285 грамів твердого сиру 45%, 200 мл вершків 10%, 200 грамів маргарину 70%, 90 грамів плавленого вершкового сиру 55%.

ВідеоПерша весняна редиска здешевшала і заполонила ринки України

На Херсонщині, звідки везуть редиски найбільше, хваляться удвічі більшим урожаєм, ніж торік. Відтак, ціна менша ніж торік, а це значить - редька   доступніша. І дієтологи, попри нітратозагрозу, радять все ж купувати і активно додавати її в меню.  

Перша весняна редиска здешевшала і заполонила ринки України

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції