Нова митниця зібрала найбільшу суму до бюджету за 10 років – Нефьодов

Нова митниця зібрала найбільшу суму до бюджету за 10 років – Нефьодов

Фото: УНІАН

Більше було тільки один раз в історії.

У 2019 році Нова митниця зібрала до державного бюджету суму в 14,6 мільярда доларів США. Про це повідомив керівник Державної митної служби Максим Нефьодов.

За 2019 рік Нова митниця зібрала в державний бюджет $14.6 млрд, на мільярд доларів більше, аніж в 2018. Вирішили...

Опубліковано Max Nefyodov Пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Він наголосив на тому, що це на цілий мільярд доларів більше, ніж було в 2018 році. А загалом минулорічний результат став другим в історії української митниці. "Суттєво більше було тільки один раз, в 2008-му, року пікового кредитування, величезного імпорту з Росії та без окупації і анексації територій", - зауважив Нефьодов і додав, що тоді було зібрано 18,1 мільярдів доларів.

"При цьому митниця зараз (навіть на початку реформи) працює суттєво ефективніше, ніж в 2008 при "міцних попередниках" - податкове навантаження на $ імпорту зросло з 24 до 27 центів, на кг імпорту - з 20 до 21 центу. І це ще не враховуючи, що діють нові угоди про зони вільної торгівлі (ЄС, Канада, Ізраїль). Отака ціна всім розповідям, що "просто треба грізно стукати кулаком по столу і суворо всіх карати", - пояснив керівник митниці.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підбив підсумки 2019 року і назвав його "підготовчим періодом", щоб "2020 рік став роком ефективності".

Очільник Державної митної служби Максим Нефьодов розповів про запуск Нової української митниці

Очільник Державної митної служби Максим Нефьодов розповів про запуск Нової української митниці

Повʼязані теми:

Наступна публікація