Нова схема. Шахраї від імені Мінфіну пропонують отримати компенсації за участь в "МММ"

Нова схема. Шахраї від імені Мінфіну пропонують отримати компенсації за участь в "МММ"

Фото: УНІАН

У відомстві радять одразу звертатися до правоохоронців.

Шахраї вигадали новий спосіб обікрасти українців – вони телефонують людям ніби від імені Міністерства фінансів і пропонують отримати компенсацію за минулу участь у фінансовій піраміді МММ. Мовляв, держава тепер компенсує втрати. Проте спочатку потрібно сплатити "податки".

"Шахраї телефонують з міста Києва під різними іменами та говорять, що за рішенням суду Мінфін зараз виплачує відповідну "компенсацію". Далі повідомляють, куди слід приїхати, щоб поновити квитанції, та який "податок" для цього необхідно сплатити", - зазначили в Мінфіні.

У відомстві наголошують, що держава не зобов'язана виплачувати компенсації замість приватних компаній.

"Оскільки відповідно до статті 152 Цивільного кодексу України акціонерне товариство самостійно відповідає за своїми зобов'язаннями, а також враховуючи те, що держава не брала на себе зобов’язань щодо здійснення будь-яких виплат акціонерам АТ "МММ", інформація про здійснення зазначених виплат Мінфіном є неправдивою. Водночас, з метою запобігання шахрайству, у разі надходження на адресу колишніх акціонерів АТ "МММ" відповідних дзвінків, радимо звертатися до правоохоронних органів", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, "МММ" – це приватна компанія Сергія Мавроді, яка була організована ще за часів Радянського союзу. Вкладникам пропонували високі відсотки, проте одного дня ця найбільша в історії Росії та країн колишнього СРСР фінансова піраміда луснула. За різними оцінками, свої гроші втратили від 10 до 15 мільйонів вкладників. За махінації Мавроді відсидів у в'язниці чотири з половиною роки. Після того почав відроджувати "МММ" у різних країнах. В Україні діяльність "МММ" заборонена.

"МММ" - поза законом в Україні

"МММ" - поза законом в Україні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація