Нові санкції США проти Росії торкнуться "Північного потоку-2" - Bloomberg

Нові санкції США проти Росії торкнуться "Північного потоку-2" - Bloomberg

Фото: Associated Press

Іноземним інвесторам можуть заборонити фінансування російських енергетичних проектів.

Нові санкції проти Росії, які готують США, можуть завадити фінансуванню енергетичних проектів РФ, зокрема "Північний потік-2" і "Турецький потік", які збираються транспортувати російський газ до Європи в обхід України.

Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, "Північний потік-2" фінансується "Газпромом" і п'ятьма регіональними енергетичними компаніями. Ділянка "Турецького потоку" з Туреччини до ЄС зводитиметься за гроші "Газпрому" і його турецького партнера 50/50.

На думку директора Fitch Ratings щодо нафти і газу Дмитро Маринченка, ймовірні санкції можуть змусити іноземних інвесторів припинити вкладати гроші в газопроводи, але "в найгіршому випадку "Газпром" зможе фінансувати їх самостійно".

Окрім цього зазначається, що санкції можуть торкнутися інвестицій в російські об'єкти з виробництва зрідженого природного газу за межами країни і постачання капіталу, технологій або обладнання для майбутніх вітчизняних нафтових родовищ.

Нагадаємо, Сенат США має намір запровадити нові санкції стосовно громадян РФ, причетних до інциденту в Керченській протоці. Законопроект передбачає введення "санкцій стосовно 24 агентів ФСБ, які вважаються причетними до нападу в Керченській протоці", а також "санкції щодо суднобудівного сектора Росії".

Повʼязані теми:

Наступна публікація