Нові санкції США: російська валюта продовжує стабільне падіння

Нові санкції США: російська валюта продовжує стабільне падіння

Фото: Reuters

Курс рубля до євро майже досяг 79, до долара – 68.

На тлі нових санкцій США проти Росії російська національна валюта знову продовжила своє падіння.

Станом на 15:15 за один євро на міжнародних біржах торгують 78,9 рубля, за один долар – 67,9.

Падіння російської валюти 22 серпня пов’язане із введенням нових американських санкцій проти компаній, пов’язаних із торгівлею з КНДР, а також набуттям чинності санкцій США за отруєння екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Крім цього, падінню курсу посприяло і нарощування закупівель валюти російським Центробанком – вони відновились після шестиденної паузи.

Індекс РТС також знизився протягом дня на 1%. 

Також 21 серпня в американському парламенті депутати заявили про необхідність ще більше посилити санкції проти Росії, що також вплинуло на американську валюту.

Нова хвиля санкцій, яку США анонсували 8 серпня, торкнулася експорту електроніки та низки компонентів і технологій з нафтогазової галузі. Перший блок набирає чинності 22 серпня, активація другого запланована на осінь. Автори документа вважають Росію відповідальною за інцидент із застосуванням хімічної зброї у британському Солсбері.

Також 21 серпня Штати ввели санкції проти двох росіян, однієї російської та однієї словацької фірми в рамках американської програми, спрямованої проти кіберзлочинної діяльності, а також проти двох російських судноплавних компаній та шести суден за постачання нафти до Північної Кореї.

Повʼязані теми:

Наступна публікація