Новий військовий прокурор сил АТО має величезний маєток і їздить на Harley

Новий військовий прокурор сил АТО має величезний маєток і їздить на Harley

Новий військовий прокурор сил АТО має величезний маєток і їздить на Harley

Фото: Прес-служба ГПУ

Ціцак не служив в армії та був затриманий за керування авто в нетверезому вигляді.

Днями новим керівником Військової прокуратури сил АТО став Олег Ціцак. Його декларація вражає достатком – будинок на 480 квадратних метрів, два автомобілі, квадроцикл і байк Harley-Davidson. Ще трьома транспортними засобами він користується за довіреністю.

Про це повідомляє проект "Декларації" видання bihus.info.

Згідно з декларацією за 2016 рік, Ціцак володів спортивним автомобілем BMW M5 2009 року випуску, Peugeot 307 2005 року випуску, квадроциклом Kawasaki 360 та брендовим мотоциклом Harley-Davidson Night Rod Special. Також він вказав право користування ще одним квадроциклом Yamaha Grizzly, кросовером Nissan Qashqai та причепом для транспортування мототехніки Excalibur S2-1500.

З нерухомого майна Ціцак задекларував будинок площею 480 квадратних метрів у селі Сторожниця поблизу Ужгорода та чверть квартири в Мукачеві на 90 квадратних метрів. Дружина прокурора Людмила Ціцак 2016-го року орендувала 50-метрову квартиру в Польщі.

У військового прокурора також є два дорогі годинники та гладкоствольна рушниця Merkel DF 65T. Готівкою він зберігав 120 тис. грн.

На державну службу Олег Ціцак прийшов одразу після закінчення університету 1997-го року. Від 1997 до 2001 рік він працював помічником голови Закарпатського обласного суду, в 2001-2011 роках - сам вершив правосуддя у міських судах Мукачева та Ужгорода.

Як раніше з'ясувала закарпатська правозахисниця Лариса Ступак, службу в армії Ціцак ніколи не проходив, а військове звання "майор юстиції" йому було присвоєне 2015-го року в процесі переатестації. Також 2014-го він прославився тим, що був затриманий ДАІ за керування автомобілем у нетверезому стані.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення колишнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Зокрема, встановлено, що він придбав квартири в центрі Києва, які зареєстрував на свою цивільну дружину й матір, й паркомісця. Ці активи не відображені у декларації чиновника. Крім того, екс-прокурор сил АТО не вказав у декларації за 2013 рік авто Toyota Land Cruiser 100, яким він почав користуватися у 2010 році на підставі довіреності, виданої Володимиром Жиліним – батьком одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна.

Костянтина Кулика було звільнено з посади прокурора АТО і призначено заступником начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.

Повʼязані теми:

Наступна публікація