Нововведення 1 жовтня: по-новому нараховують субсидії та подешевшали квитки на поїзди

Нововведення 1 жовтня: по-новому нараховують субсидії та подешевшали квитки на поїзди

Із 1 жовтня в Україні змінилася система призначення та нарахування субсидій / Фото: gbgalsgallery.com

Автомобілісти відсьогодні повинні вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар.

Із сьогоднішнього дня, 1 жовтня, в Україні вступають у силу одразу три нововведення: новий порядок нарахування субсидій, нові ціни на залізничні квитки і нові-старі правила дорожнього руху, коли при виїзді за місто автівки мають рухатись з увімкненими фарами навіть удень.

Про це йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

Із 1 жовтня змінився порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Якщо раніше всі пільговики сплачували 10-15% від вартості послуг ЖКГ, то тепер відсоток обов'язкового платежу буде вираховуватися для кожної сім'ї індивідуально. І залежати він буде від середньомісячного доходу на одну людину. Окрім того, право на отримання субсидій матиме не лише власник житлового приміщення, але і будь-яка інша особа, зареєстрована у цьому приміщенні і на яку відкритий особовий рахунок.

Відсьогодні водіям, що виїжджають за межі населених пунктів, слід вмикати ближнє світло фар

Відсьогодні водіям, що виїжджають за межі населених пунктів, слід вмикати ближнє світло фар

ЦІНИ НА ЗАЛІЗНИЧНІ КВИТКИ

Із 1 жовтня в Україні подешевшають залізничні квитки. Ціни будуть знижені на усі види вагонів: СВ, купейні, плацкартні, загальні, а також перший, другий і третій класи швидкісних потягів. А от вартість проїзду у приміських потягах залишиться незмінною. Але цими нововведеннями залізничники не обмежилися. Відтепер на вартість квитка впливатиме і день тижня, на який запланована подорож. Так, квитки на четвер та суботу обійдуться на 10% дешевше від базової вартості проїзду, а от квитки на п'ятницю та неділю – навпаки, на 10% дорожчі.

НОВІ-СТАРІ ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Із 1 жовтня по 1 травня усі транспортні засоби за містом мають вмикати денні ходові вогні, а за їхньої відсутності – ближнє світло фар. За словами ДАІшників, це суттєво зменшить кількість ДТП, адже транспортні засоби будуть більш помітними на дорозі для усіх учасників руху. У разі недотримання цього правила водієві доведеться сплатити штраф у розмірі від 425 до 510 грн.

Нагадаємо, сьогодні, 1 жовтня, нарешті розпочався навчальний процес у школах на окупованій території Донбасу.

Відсьогодні водіям доведеться за містом вмикати фари, а подорожувати потягом стане дешевше

Відсьогодні водіям доведеться за містом вмикати фари, а подорожувати  потягом стане дешевше

Повʼязані теми:

Наступна публікація