Обіцяного два місяці чекають. Військовим пенсіонерам нарешті підвищили виплати

Обіцяного два місяці чекають. Військовим пенсіонерам нарешті підвищили виплати

Фото: pixabay.com

Пенсії підвищили заднім числом.

Військовим пенсіонерам підвищили заднім числом, від 1 січня цього року, виплати в середньому на 1,5 тис. грн. Хоча обіцяли затвердити документ ще в грудні-січні.

Відповідне рішення ухвалив на своєму засіданні Кабмін, передає прес-служба відомства.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що документ не потребує внесення змін у чинне законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні перебуває в стадії обговорення та узгодження.

"Ми розпочали дискусію про пенсії військовослужбовцям восени. Це надзвичайно важливий закон, який встановлює справедливість щодо військових. Я обіцяв від 1 січня підвищити пенсії, і я пам’ятаю про це. Але дискусії щодо проекту закону тривають. І вони можуть тривати місяць і два. Тож сьогодні ми ухвалюємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тисячі гривень. Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня", - запевнив Гройсман.

Міністр соціальної політики Андрій Рева обіцяють у майбутньому підвищення пенсій військовослужбовців удвічі.

"Постанова передбачає, з урахуванням фінансових можливостей держави, поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи від 1 січня 2018 року. На першому етапі таке підвищення складе в середньому не менше 1500 гривень. Після закінчення першого етапу ця цифра може подвоїтись, тобто від 1 січня 2020 року пенсійне забезпечення силовиків зросте майже в два рази", - запевнив Рева.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак на початку осені повідомляв і про заплановане підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають у зоні АТО. Так, за службу на першій лінії оборони бійці отримуватимуть на 10 тис. грн більше, на другій – додатково 4,5 тис. грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація