Олігарх Олег Дерипаска заявив, що наступного року в Росії закінчаться гроші

Олігарх Олег Дерипаска заявив, що наступного року в Росії закінчаться гроші

Фото: ТСН.ua

Алюмінієвий магнат, проти якого Велика Британія, США та ЄС запровадили санкції після вторгнення Росії до України, попередив про фінансовий крах РФ.

Російський олігарх Олег Дерипаска, який входить до найближчого оточення Кремля, заявив, що в бюджеті Росії може забракнути грошей уже наступного року, якщо країна не отримає інвестицій від “дружніх” країн.

Заяву енергетичного і алюмінієвого магната, який був найбагатшою людиною Росії, на бізнес-конференції в Сибіру цитує Bloomberg.

“Наступного року грошей не буде. Нам будуть потрібні іноземні інвестори”, - заявив Олег Дерипаска.

За його словами, Росія перебуває під "серйозним" тиском західних санкцій, і країні доведеться звернути увагу на інші країни, які мають "серйозні ресурси" для інвестування.

“Ми думали, що ми європейська країна. Тепер, у наступні 25 років, ми будемо більше думати про наше азійське минуле”, – сказав Дерипаска.

У виданні The Guardian, коментуючи заяву Олена Дерипаски, нагадали, що Європейське рейтингове агентство Scope оцінило, що дефіцит бюджету Росії може зрости до 3,5% валового внутрішнього продукту (ВВП), порівняно з прогнозом уряду 2%. 2022 року офіційний дефіцит сягнув 2,3%.

Це було спричинено зниженням доходів від експорту нафти й газу, оскільки Захід відмовився від російської енергії.

Рейтингове агентство також заявило, що величезні витрати Росії на війну завдадуть шкоди економіці в довгостроковій перспективі, оскільки це відбувається за рахунок інвестицій в інфраструктуру, цифровізацію, будівництво житла та захист довкілля.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передавання у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація