Омелян радить заробітчанам їхати з Росії до ЄС

Омелян радить заробітчанам їхати з Росії до ЄС

Фото: УНІАН

Він переконаний, що скасування поїздів до країни-агресора не матиме великого значення для громадян України.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян радить українським заробітчанам в Росії їхати до країн Європейського Союзу.

Про це він сказав на брифінгу щодо ймовірного припинення залізничного сполучення з РФ, передає видання Лівий берег.

"Ми говоримо, що у нас там певна кількість заробітчан ... Якщо ви хочете працювати - є достатньо робочих місць в Україні, щороку створюються тисячі місць. Якщо ви хочете працювати за кордоном - будь ласка, країни Європейського Союзу. Ви отримаєте більше грошей, в більш комфортних умовах, в безпеці", - висловив свою думку міністр.

Омелян переконаний, що скасування поїздів до Росії не матиме великого значення для громадян України.

"Протягом останніх років пасажиропотік в бік Російської Федерації скоротився в рази. Якщо 2013 року тільки залізничний транспорт перевіз більше 4 мільйонів, то зараз ця цифра впала до 800 тисяч", - сказав він.

Глава відомства додав, що рухомий склад, який використовується для перевезень до Російської Федерації, може бути використаний для внутрішніх перевезень.

Водночас Омелян впевнений, що "Укрзалізниця" не постраждає від скасування прибуткових російських напрямків.

"Справді збитковий вид перевезень - це приміські перевезення. Вартість приміських перевезень регулюється тільки за погодженням з місцевими органами місцевої влади, а вони хочуть тримати ціну якнайнижче. Другий момент - дуже багато безбілетників. Щонайменше половина людей, які користуються електричками, не платять грошей за проїзд. Третя проблема - у нас немає власного виробництва електричок ", - розповів Омелян.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Україна збирається припинити залізничне сполучення із Росією. 16 серпня він зауважив, що анонсовані обмеження стосуватимуться не тільки залізничного пасажирського сполучення.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян відповів на найактуальніші запитання українців

Міністр інфраструктури Володимир Омелян відповів на найактуальніші запитання українців

Повʼязані теми:

Наступна публікація