Онищенко запевняє, що заблоковані в "Ощадбанку" майже 157 мільйонів доларів - не його

Онищенко запевняє, що заблоковані в "Ощадбанку" майже 157 мільйонів доларів - не його

Фото: УНІАН

НАБУ повідомляло про зникнення коштів, а Генпрокуратура стверджує, що все на місці.

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується за кордоном, стверджує, що заарештовані 156,8 млн доларів в "Ощадбанку", які спочатку "зникли", а потім знайшлися, йому не належать.

"Гроші, про які йде мова, належать компанії Quickpace Limited, були заарештовані 2014-го року, а справа Онищенка почалася наприкінці 2016-го. До мене ці кошти не мають ніякого відношення. Вони - із загального котла коштів Януковича, які у нього арештували за програмою спецконфіскації після його втечі. Чому, коли мова заходить про гроші, одразу ліплять моє прізвище? Очевидно, добре читається в заголовках ЗМІ", - написав Онищенко у Facebook.

Нагадаємо, Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

За версією слідства, в період від січня 2013-го до червня 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобування" зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

5 липня 2016-го Верховна Рада надала згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, він залишив територію держави.

27 липня генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук. Онищенко тоді перебував у Лондоні. Через кілька днів він написав у своєму Facebook, що для британської юрисдикції у ГПУ замало підстав для його видачі Україні. Тим часом у нардепа-втікача заарештували майна на 700 мільйонів гривень.

Раніше у НАБУ заявили, що заарештовані гроші компанії Quickpace Limited, яку пов'язують з нардепом-утікачем Олександром Онищенком, зникли, і до цього причетні співробітники "Ощадбанку".

Повʼязані теми:

Наступна публікація