Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні майже 700 мільйонів доларів

Палата представників Конгресу США схвалила виділення Україні майже 700 мільйонів доларів

Фото: Associated Press

Проекти законів мають ще бути схвалені Сенатом та президентом.

Палата представників Конгресу США підтримала законопроекти про фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік. У цих документах передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України.

Про це повідомляє Посольство України в США.

"Так, у проекті закону про "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік" кошторис допомоги, що пропонується виділити для безпекової підтримки Україні, визначений в обсязі 250 млн дол. Із зазначеної суми 50 млн дол. має бути спрямовано виключно для надання летальної зброї оборонного характеру. Кошторис допомоги Україні по лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних відомств визначено обсягом $445,7 млн дол. Зазначена сума включає, зокрема, асигнування для надання нашій державі безпекової допомоги за програмою "Міжнародне військове фінансування", - уточнили в Посольстві.

Палата представників Конгресу США схвалила проекти законів про фінансування Пентагону, Державного департаменту,...

Опубліковано Embassy of Ukraine in the USA / Посольство України в США Четвер, 20 червня 2019 р.

Аналогічні законопроекти тепер має схвалити Сенат. Після цього обидві палати Конгресу мають узгодити їхню остаточну редакцію, яку буде передано на підпис президентові США.

Нагадаємо, Державний департамент США планує виділити більше півмільйона доларів на вільний інтернет в Україні. Його мета – розвинути і підтримати свободу слова в країні. У Штатах також виділять 661 мільйон доларів на боротьбу з пропагандою Кремля на території Європи і Азії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація